Kifli gazdis!

Kifli a Jászladányról mentett kutyusok egyike. Nagyon vágyik már családra. Kedves, barátságos, bújós, 1.5 év körüli szuka. Kutyákkal jól kijön, gyerekeket is szereti, de baromfi mellé nem ajánljuk. A szolnoki telepről fogadható örökbe.

 

Megmentettük őket! Kifli, Kolbász és Virsli története (2012.01.15. Jászladány)

Este nyolc óra körül az egyik utcában megállt egy autó, majd sebesen tovább hajtott. Az egyik lakó kinéz ablakon és két zsákot lát: az egyikből éppen mászik kifelé, a másikból meg már kint van egy kutya. Azonnal hív bennünket… Nem volt kérdéses, hogy segítenünk kell rajtuk, de a távolság és az időpont nem könnyítette meg dolgunkat. A legnagyobb feladat az volt, hogy ideiglenes befogadót találjunk nekik. Nehezen, de szereztünk egy helyet, ahol ígéretet kaptunk rá, hogy két hétig maradhatnak. Elindultunk… irány Jászladány! Egész úton izgultunk, hogy a három kutyát még ott találjuk, hogy meg tudjuk őket fogni, hogy elviseljék az autózást… stb.
Mire oda értünk már kint várt a hölgy a ház előtt, tartotta a frontot, a két kisebb kutya a csatornában megbújva, a nagyobb pedig kint. A naggyal kezdtük. Néhány falat párizsival szépen bejött az autóba, a másik kettőnek minden egyes centiért imádkozni kellett, de őket is sikeresen kicsaltuk a csatornából.  Egyikük előre, ketten a hátsó ülésre fektetve várták az ismeretlen utazást. Irány Szolnok….
Hát nem minősítem azokat a mocskokat, akik ezt tették: a három kutya összesen nem volt 10kg, olyan szinten kint volt a csontjuk, lapockájuk, hogy szúrni lehetett velük. Teljesen ki voltak éheztetve, szomjaztatva…borzalmas:(
A két zsemle színű hátul ült, el is aludtak a melegben, míg beértünk Szolnokra, a kis fekete pedig elől.  Élvezték a meleget, a simogatást, bíztak bennünk. Mikor oda értünk az ideiglenes szállásukra a kis fekete, úgy kapaszkodott a kezembe, nem akarta, hogy letegyem. Kaptak tápot, konzervvel, de csak az idősebbik kutyus evett, a másik kettő alig nyúlt hozzá. Erejük nem volt megállni sem. A szemük segítségért könyörgött és tele volt fájdalommal, de már mutatták a hála jeleit. Meleg vackot készítettünk nekik, a legrosszabb állapotban lévőt be is takargattuk, amit békésen tűrt. Így indult el történetük egy jobb élet felé. Az ezután történtekről a fotók beszélnek. Napról napra erősebbek, vidámabbak, egészségesebbek lettek mindannyian. Virsli hamarosan gazdis lett. Kifli bekerült az állatotthonba, Kolbászért pedig április végén eljött az álom gazdi.

2013.01.30-án Kifli is szerető gazdihoz költözött 🙂

Kifli Kifli kifli-2 kifli-3 kifli-4
kifli-5 kifli-6 kifli-7 kifli-8 kifli_0

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..