R.I.P. Topi

2014.november

Topi, egyszer már megmentettünk a haláltól, másodjára nem sikerült 🙁
Topi gazdiját végül megtaláltunk (csak, mint mostanában mindennel, el voltunk maradva felétek). Szóval, a gazdi meg lett, aki nagyon kereste őt, ugyanis a kutya elveszett. Közben voltunk vele orvosnál, kapott antibiotikumot, erősítőket, vitaminokat stb. Az ideiglenes befogadói olyannyira megszerették őt, hogy meg akarták tartani. Ekkor már folyamatban volt az ügy intézése a gazdával, akinek szintén elmondtuk, hogy az idik szeretnék Topikát megtartani. A gazdi elment megnézte Topikát és meggyőződött, hogy jó helye lenne a kis drágának ott. Szobában aludt, párnán, melegben, mindene meg lehetett volna…de a sors…..
Dec 6-án jött a telefon az idiktől, hogy Topi egyik percről a másikra nem kel fel, azonnal dokit szerveztünk, de sajnos már későn. Topi elment 🙁
Együtt zokogtunk az idikkel, a gazdival, amikor már minden szép és jó lehetett volna… 🙁
Miért a jók mennek el? Miért nem az állatkínzók halnak meg? Nincs igazság 🙁
————————–————————–————————–————————–

Olvassátok végig, bocsánat de kicsit hosszú lesz!
Már több, mint egy hete, kaptunk egy fényképet egy utcás kutyáról, aki iszonyatosan sovány. Mivel nem vagyunk menhely, csak kettő állandó befogadóval vagyunk és majd 30 kutyával, segítséget kértünk hely ügyében. Az orvost és kaját természetesen, mint minden esetben vállaljuk! Ezidáig a számonkérésen kívül, senki nem segített. Ma kaptunk egy üzit, hogy fogadnák a kutyust. Hirtelen ketten is! (Csak eljutott a segítségkérésünk a megfelelő helyre). Ami szintén igaz, több mocskolódást, számonkérést kaptunk, mint segítséget! De reméljük, hogy aki tudott mocskolni, az most majd tud segíteni is, a gazdi keresésben.
Szóval az előzményekről ennyit.
Megkaptuk a két hely felajánlást, rá kettő órára már le volt szervezve minden, vártuk, hogy a bejelentő haza érjen. Haza ért hívott is, de baj van…hát miért menne egyszerűen bármi is? 🙁
Valaki bevitte a kutyát egy házhoz, ahonnét nem akarják kiadni őt. Kimentünk, reméltük rendőri segítség nem kell majd. Kaptuk a savat, voltunk ott mi mindenek a kedves szomszéd jóvoltából, csak normális emberek nem. A lényeg, hogy mikor már a rendőri segítségig jutottunk volna, megérkezett egy kedves hölgy és , akivel végül sikerült megtalálnunk a közös nevezőt és elhozhattuk a kutyust!
Ezúton köszönjük neki a közbenjárást!
A kutyusról kiderült, hogy chippes, 2012-ben volt oltva utoljára, 8 éves, rettentő sovány, szuka, totál apatikus állapotban van…
Mint megtudtuk, már valaki kiküldött oda egy nagydarabb férfit…a bejelentő elmondta, hogy megjelent ez a férfi, egy motorral, egy zsákkal és el akarta Topit vinni! Nos ugyan ki lehetett ő? Azt mondta, kiküldték! A bejelentővel alpári stílusban beszélt ez az ember, de hiába, az ész győzött, a bejelentő addig beszélt, míg nem tudta ez a zsákos elvinni. Ezzel bizonyára az életét mentette meg! Köszönjük neki!
Azt remélem, ha a kiküldő, illetve a nagydarab zsákos magára ismer, mert üzennénk neki, hogy a kutya chippes! Amennyiben a kutya eltűnik és chippes…szóval, mindenki vállalja a törvény szigorát remélem, tisztában vannak vele, hogyan és mit kell tenni!

Szóval Topi chipjét beazonosítottuk, a hozzárendelt szám, nem kapcsolható, addig is szerdán orvoshoz megy, a ma estét pedig már melegben tölti, jóllakottan! 🙂
06-30-731-8116

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..